15 februarie 2010

Sfarsitul iernii la munte

UNDE?
Cabana Cozia http://www.cabana-cozia.ro/
http://www.carpati.org/ghid_montan/muntii/cozia/cabana_cozia-46/

CAND?
In Weekendul 26-28 februarie

CAT?
Cazare: - camere cu 2,3,7,8 paturi - 25 lei / persoana pe noapte
Transport: - autocar Bucuresti - Calimanesti aprox 50 lei dus - intors (chiar mai ieftin daca ne organizam din timp)
Total 100 lei

ECHIPAMENT:
- rucsac (pe care il veti cara in spate) se accepta 1 rucsac mare pentru 2 persoane. sunt excluse alte tipuri de bagaj (genti, trolere, etc)
- bocanci (rezistenti la ploaie si zapada)
- geaca impermeabila
- haine de iarna (fular, manusi, haine calduroase, pantaloni de preferinta impermeabili)
- lanterna, bidon/sticla pentru apa
- voie buna

Imi confirmati pe messenger pana vineri 19 februarie.
Id: profudegeogra23
Voie buna!

Chestii importante:
- accesul la cabana se face pe traseu turistic marcat accesibil
si iarna, aproximativ 4-5 ore
- consumul de bauturi alcoolice este interzis:)
- cam asa e in cozia ( ca in link)
http://www.carpati.org/album/carpati.org_-_cozia_-_ian_2008/3597/
- si aici o descriere aproximativa a traseului
http://www.carpati.org/jurnal/pledoarie_pentru_cozia/1691/

Locuri limitate, asa ca hurry up:)

13 februarie 2010

Vacanta pe coasta de Azur

Oana Tanase 12F

…cam asta urma dupa examenul de capacitate de acum 3 ani si jumatate, o excursie de 10 zile prin cateva din tarile Europei (destinatia finala fiind Nisa, Franta), cu autocarul, in fiecare noapte dormind intr-un oras diferit, impreuna cu ai mei colegi si profu’ de franceza. Sa plec intr-un asemenea loc era la nivelul utopiei, nici nu indraznisem sa visez ca as putea pleca acolo… in cele din urma visul deveni aievea asa ca am plecat cu totii aventurosi, trecand prin orase ca Budapesta, Postojna, Venetia pana am ajuns la Nisa
(Nice in franceza, este supranumita si “capitala Coastei de Azur”). Acesta este un oras in sud-estul Frantei, pe coasta Marii Mediterane, cu 360 000 de locuitori, fiind al 5-lea ca marime oras din Franta. Important centru turistic, Nisa nu duce lipsa de muzee, parcuri sau hoteluri de lux, insa toata frumusetea sa sta in culorile superbe ce alcatuiesc panorama. Marea este de un albastru limpede ce se amesteca in adancul cerului, iar despre muntii ce par ca rasar din indepartarea marii ai zice ca sunt ireali. Palmieri pretudindeni, pietre pe plaja (da, nu era pic de nisip pe plaja din Nisa, erau niste pietre mari ce nu deranjau talpile, iar apa era de un albastru cristalin si atat de limpede incat imi puteam vedea varful degetelor picioarelor, iar gustul ei era… un pic dulce.
Tin minte ca ne-am plimbat pe Promenade des Anglaise, strada care leaga statiunea de la un capat la celalalt, de unde am admirat Hotelul Negresco fondat in 1912 de romanul Henri Negresco (1868-1920). Cum sa ajungem atat de aproape de Cannes fara sa il vizitam? Ei bine, intr-una din cele 3 zile in care am stat in Franta am luat cu totii autocarul cu care veniseram din Romania si am pornit spre Cannes, da da acolo unde au loc anual festivalurile de film… am facut poze, bineinteles, pe covorul acela rosu de la intrarea cladirii cu pricina, ne-am plimbat pe Bulevardul de la Croisette de unde am admirat toate hotelurile de un lux inimaginabil si Palatul Festivalurilor si Congreselor, ne-am plimbat prin port, acolo unde din marea stralucitoare rasareau iahturi care mai de care mai scumpe (cativa colegi spuneau ca unul dintre ele chiar aparatinea lui Puff Daddy… oricine-ar fi si ala :-“)… mi-amintesc ca pentru a ne potoli setea si profitand de cele 2 ore pe care le aveam de petrecut acolo ne-am oprit la o terasa unde am baut un frappe. Spre deosebire de plaja din Nisa, cea din Cannes avea nisip! Da, un nisip foarte fin, iar marea era la fel de cristalina, cu aceasi munti parca rasarind din ea… Si tot pentru ca intamplarea a facut ca Nice sa fie atat de aproape de Monte Carlo am facut si acolo o mica excursie de 2 ore tot cu autocarul. Fiind la fel de spectaculos ca si celelalte doua orase, Monte Carlo inseamna mai mult bogatie, locul asociat cu orasul fiind, evident, Cazinoul.

Cand am pornit inapoi spre Romania am trecut prin orase ca Milano, Padova, Mosonmagyarovar. Ca impresie generala as putea spune ca… odata ajuns acolo vei avea impresia ca traiesti intr-un vis ce se deruleaza cu o viteza mult prea mare ca sa poti constientiza tot ce se intampla…