1 decembrie 2009

Brasov

  • Olaru Florentina - XII F

Orasul Brasov a avut o importanta economica deosebita de-a lungul istoriei, inca din Epoca Medievala. In trecut a fost un important centru negustoresc si cultural, iar in prezent este una din cele mai des alese destinatii turistice ale Romaniei, datorita importantei culturale deosebite pe care acesta o prezinta.

Farmecul centrului istoric al Brasovului este intregit de istoria bogata a acestuia. Plimbandu-ne pe strazile acestuia ne putem transpune in trecut, cand domnitori ca Mrcea cel Batran sau Vlad Tepes se plimbau prin aceleasi locuri.

Printre frumusetile acestui oras medieval, putem vizita:

  • Biserica Neagra, construita in stil gotic, a fost ridicata in jurul anului 1380, sub numele de Biserica Sfanta Maria. Numele actual este dat dupa un incendiu din 1689, cand a fost partial distrusa de un incendiu.

  • Casa Sfatului, aflata in apropierea Bisericii Neagra, a servit initial drept turn de supraveghere, devenint apoi Primarie. In prezent gazduieste Muzeul Judetean de Istorie.

  • Scheii Brasovului, fost cartier bulgaro-romanesc al Brasovului, in prezent este o parte a orasului cu aspect rural, pe ale carei strazi istoria isi face simtita prezenta la fiecare pas, casele fiind pastrate in acelasi stil ca acum sute de ani.

Daca istoria Brasovului, care este mult mai vasta decat cele prezentate mai sus, nu va atrage, poate ca pub-urile o vor face. Un loc in acre mie-mi face placere sa revin de fiecare data cand merg in Brasov este Irish Pub-ul. Aflat in centrul vechi, la subsol, intr-un cadru intim, cu Eric Clapton in surdina, acest loc are un farmec aparte.

Totodata un loc care nu trebuie ratat este platorma de "la litere". Asa o numim noi. Daca urci cu telecabina pe Tampa, o sa ajungi in spatele lierelor de pe munte ce alcatuiesc cuvantul Brasov. Lnaga aceste litere, este o platforma special amenajata de unde poti admira frumusetea depresiunii Brasov si complexitatea centrului vechi, care ti se va parea imens privindu-l de sus.

Brasovul este un oras in care te poti transpune in vremuri stravechi, te poti distra in vremuri prezente si poti visa la vremuri viitoare.

Galerie foto:






Niciun comentariu: